duminică, 14 aprilie 2013

DINAMO-„U” CLUJ 1-1 : „CÂINII” PIERD DOUĂ PUNCTE IMENSE !


Dinamo nu a reuşit decât o remiză în partida de pe Arena Naţională. În cazul în care ar fi câştigat, ar fi urcat până pe locul 3.

Dinamo Bucureşti şi Universitatea Cluj au remizat, scor 1-1, în partida de sâmbătă seară de pe Arena Naţională, contând pentru etapa cu numărul 26 a Ligii I.

Susţinuţi de circa 20.000 de suporteri, fotbaliştii antrenaţi de Cornel Ţălnar au început avântat meciul, ratând ocazii bune prin Alexe, Steliano Filip, Luchin şi Nica, cel din urmă fiind alături de Cosmin Matei, cei mai buni jucători ai lui Dinamo, majoritatea acţiunilor periculoase pornind de pe partea celor doi. De cealaltă parte, „elevii” fostului jucător dinamovist Ionel Ganea au preferat să fie doar organizaţi şi determinaţi, în prima repriză atacurilor lor fiind sporadice şi fără incisivitate.
0-0 după prima repriză, a doua avea să aducă şi golurile : „câinii” işi pierd luciditatea cu fiecare minut scurs, Ionel Ganea are un moment de inspiraţie şi-l introduce pe „vârful” Tony, revenit printre clujeni, iar partida avea să-şi schimbe cursul : la doar un minut petrecut pe teren, Tony rămane
singur cu Bălgrădean dar şutează defectuos. În minutul 75 nu mai ratează : Ciupe îl lansează, Nica nu reuşeşte să se impună şi pierde duelul iar nigerianul deschide scorul. Peste 7 minute Dinamo reuşeste egalarea, într-un mod total atipic : nu prin Alexe sau inexistentul Dănciulescu, ci prin Nicolae Muşat, care a executat surprinzător o lovitură liberă, în condiţiile în care toţi jucătorii din careu aşteptau o centrare, inclusiv portarul Boşneag, prins pe picior greşit. Nimic nu s-a mai schimbat pînă la final, în ciuda atacurilor disperate ale câinilor. 1-1 şi Dinamo pierde o şansă imensă de a urca până pe 3, la egalitate de puncte cu Petrolul Ploieşti.

În cele şapte partide cu Ionel Ganea antrenor, „şepcile roşii” au suferit doar o înfrângere, urcând până pe locul 12.

Dinamo Bucureşti : Bălgrădean-Nica,Luchin,Grigore,Muşat-Matei,Dandea,Curtean(A.Cristea),Filip(Axente)-Alexe(Rotariu),Dănciulescu

„U” Cluj : Boşneag-Ciupe,Ninu,Raţiu,Nicola-Popa,Bucşă-Buleică(Apostu),Muzac(Hidişan),Borza-Dedu(Tony)

Călin Țurcan :Idei Românești:Sport

Niciun comentariu: