vineri, 5 aprilie 2013

EUROPA LEAGUE : SFERTURI


Benfica-Newcastle 3-1, Fenerbache-Lazio 2-0, Chelsea-Rubin Kazan 3-1, Tottenham-Basel 2-2

Goluri multe în prima manşă a sferturilor de finală Europa League, iar din cele viitoare patru semifinaliste, trei par deja cunoscute.
Englezii de la Newcastle au părut capabili să realizeze surpriza serii prin deschiderea de scor de pe Da Luz din minutul 12, prin Papiss Cisse, dar ”vulturii”, împinşi de susţinerea publicului, au întors rezultatul prin Moreno, Lima şi Oscar Cardozo şi sunt cu un pas în semifinale

Pe Sukru Saracoglu, într-o atmosferă infernală, turcii s-au aruncat spre poata lui Marchetti de la bun început, fără folos. Italienii nu au încercat să mascheze faptul că nu sunt interesaţi de mai mult de un egal, astfel încât meciul a decurs spre o singură poartă. Fener a fost lipsită de inspiraţie, Lazio s-a apărat sigur, doar o greşeală
individuală putea debloca meciul : în minutul 77 românul Radu Ştefan comite henţ în suprafaţa de pedeapsă, decizie discutabilă însă, la fel ca toate penalty-urile provocate de henţ. Kuyt a marcat golul ce pare decisiv în prelungiri, de data asta după greşeala portarului Marchetti. 2-0 şi returul de la Roma, cu porţile închise, pare simplu pentru Fener.

La Londra Chelsea a câştigat cu 3-1 (din nou ) partida cu ruşii de la Rubin Kazan. Torres a reuşit o ”dublă” iar Moses un gol superb, pe când Natcho a salvat onoarea ruşilor, din penalty. Londonezii nu mai pot rata calificarea, iar Rafa Benitez îşi mai prelungeşte agonia.

Surpriza zilei s-a produs pe celălalt meci din Londra, unde
Tottenham nu a reuşit să treacă de elveţienii de la Basel, care au fost foarte aproape de o victorie, chiar : Stocker şi Frei au marcat în prima jumătate de oră, dar Spurs a reuşit să obţină măcar un egal, prin reuşitele lui Adebayor şi Sigurdsson. Returul din Elveţia va fi cel mai echilibrat dintre toate manşele.
Toate partidele-retur se vor disputa săptămâna viitoare, pe 11 aprilie.
Călin Țurcan: Ideirom Sport

Niciun comentariu: